Ik leer anders

Herkent u de uitspraak: “het zit er wel in, maar het komt er niet uit?”
Wellicht is uw kind dan een beelddenker!

Een grote groep ondergewaardeerde leerlingen heeft juist een bijzonder talent: het zijn beelddenkers, ze zijn visueel ingesteld! Zij denken niet in woorden, maar in beelden. Daarom wordt het lesmateriaal niet begrepen en onthouden. Vaak hebben beelddenkers een leerachterstand of denkt men aan dyslexie.. De training ‘Ik leer anders’ vertaalt de lesstof naar de manier van denken van het kind, zodat het aansluit bij zijn/haar talent!

Vooraf aan de training vindt een intakegesprek plaats. Dit duurt ongeveer 60 minuten en is samen met uw kind. Tijdens het gesprek bespreken we waar uw kind tegenaan loopt, doe ik een aantal testjes en stel ik vragen aan u en uw kind, tevens maken we een begin met de methode “Ik leer anders”.

De basistraining bestaat uit 4-6 sessies. Aan bod komt:
1. Informatie op de juiste wijze ordenen, opslaan en onthouden.
2. Alfabet, woordpakketten en lezen.
3. Cijferveld en tafels.
4. Klokkijken (analoog).

Mocht uw kind uitvallen op een bepaald gebied, dan kan ik ook alleen daar mee aan de slag gaan. Bijvoorbeeld, gaat het rekenen goed en gaat spelling en lezen niet goed, dan richt ik mij meer op het gebied van taal dan op rekenen.

Bij jonge kinderen werk ik tijdens de sessies samen met het kind en is er een ouder of verzorger aanwezig. Wanneer de kinderen wat ouder zijn kunnen we in overleg bepalen of er een ouder of verzorger aanwezig is tijdens de sessies.

Al tijdens de eerste sessie kan uw kind aangeven of de visuele manier van opslaan werkt! De training bestaat uit 4-6 sessies, hierna kunt u met uw kind de woordpakketten, tafels, enz verder zelf verder oefenen. Mocht u het prettiger vinden dat ik hiermee verder ga, dan is dit mogelijk.

De sessies vinden in principe onder schooltijd plaats, in mijn praktijk, op school of bij u thuis. Er is beperkte mogelijkheid om de afspraak na schooltijd te plannen. U kunt contact opnemen voor de mogelijkheden.

Tarieven Ik leer anders

De kosten voor een complete training van 4 sessies van elk 60 min. zijn € 279,-
Dit is inclusief het ‘ik leer anders’ werkboek.
Herhaalsessie    € 60,-
Een afspraak dient u minimaal 24 uur van te voren af te zeggen, anders wordt het volledige bedrag in rekening gebracht